RCPM | Fitform, bewegen terwijl u stil zit.

RCPM op een Fitform stoel. Leverbaar bij Staopstoelwinkel.nl

RCPM, bewegend zitten

De meeste mensen hebben vooral last van hun rug als ze zitten. Als je beweegt (bijvoorbeeld fietsen of lopen), heeft u vaak veel minder last van uw rug. Fitform is er als eerste in Nederland in geslaagd om de voordelen van bewegen en rusten te combineren in haar fauteuils, middels een technische toepassing.

In een Fitform-fauteuil met RCPM kunt u heerlijk zitten zonder rugpijn!

Pijnvermindering

Door de beweging wordt de stofwisseling in de tussenwervelschijven gestimuleerd, waardoor de sterkte ervan toeneemt. Omdat uw wervelkolom in beweging is, worden rugklachten verminderd of zelfs voorkomen.

Ook zwellingen van voeten en onderbenen die veroorzaakt worden door langdurig zitten, nemen af. U kunt heerlijk ontspannen en vol energie weer opstaan.

Let op: Bij rugklachten die worden veroorzaakt door bekkeninstabiliteit of een gebroken wervel, is het RCPM niet aan te raden.

RCPM Techniek

RCPM staat voor ‘Rotary Continuous Passive Motion’. Dit betekent roterende, voortdurende, passieve beweging. De zitting maakt drie tot vijf maal per minuut kleine draaibewegingen (0,8 graden naar rechts en naar links), terwijl de rugleuning stilstaat. U voelt hier zelf nagenoeg niets van en de beweging maakt slechts zeer weinig geluid.

De roterende beweging wordt veroorzaakt door een kleine elektromotor die in de zitting is ingebouwd. Zodra u op de stoel gaat zitten, starten de draaibewegingen. Daar hoeft u zelf niets voor te doen.